Войната отне живота и на бебе. Зеленски иска хората да излязат по улиците

Бомбите в Украйна са унищожили и много сгради
Обновена: 6 мар 2022 22:27 | 6 мар 2022 15:30, Петя Славова
337
Войната отне живота и на бебе. Зеленски иска хората да излязат по улиците
Снимка: Bulgaria ON AIR

Бомбите в Украйна от последните часове са унищожили много сгради. Жертва на войната стана и 18-месечно дете.

Още по темата
"Целият свят видя как работят споразуменията с Русия. Когато хората се събраха, те започнаха да обстрелват маршрута, по който мирните жители щяха да поемат. Светът вижда, че на Русия не може да се има доверие", коментира депутатът Дмитро Любинец неуспешния опит за евакуация от Мариупол.

Той добави, че някои хора са били евакуирани от Волноваха с помощта на доброволци и въоръжени сили, въпреки че са били под обстрел. На видеоклипове се вижда, че почти всяка сграда в града е повредена или разрушена.

Тежка е обстановката и в Мариупол, има недостиг на храна и вода.

Украинският президент Володимир Зеленски призова украинците да продължат да се съпротивляват.

"Украинци, във всички наши градове, където врагът е нахлул, преминете в настъпление. Излезте по улиците. Трябва да се сражаваме всеки път, когато имаме възможност", призова Зеленски.

А в град Запорожие властите се подготвят да приемат семейства, търсещи безопасност. Държавният цирк е превърнат в бежански център, с матраци и възглавници и купища топли дрехи и храна. А бомбардировките в други населени места – Житомир, Харков и Херсон продължават.

Херсон, който от дни е превзет от руската армия, е изправен пред хуманитарна криза. Руските войски спират хранителните доставки до града. Магазините се изпразват и евакуацията е все по-трудна. А майка на три деца споделя, че никога не е предполага, че трябва да ги учи как да се крият от бомби.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


337
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
1
 
2
 
! Отговори
Дидо преди 2 години
Изпратете снимката на Митрофанова.
221
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВСИЧКО е за пари ... ЗАЩО украйна не прекъсне руския ГАЗ ? ДО ДЕН ДНЕШЕ ЕВРОПА си взима РУСКИ ГАЗ ! ЗАЩО не замразиха ГАЗ пром РУСКА банка ? парите на газта минават ... айде лек ден
220
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците са хитри обсаждат големите градове спират парно, ток, вода - след 1-2 седмици всички ще са смазани от умора глад и лекарства
219
0
 
6
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 2 години
Хората май не им се излиза да защитават един нацистки режим!
218
1
 
12
 
! Отговори
Зайо Байо преди 2 години
Хората да излезели, а господин Зеленски си седи в бункера.
217
2
 
21
 
! Отговори
Чудно защо преди 2 години
Зеленски 'що не застанеш на чело на отбраната, на улицата срещу руските военни, защо не се качиш в евакуационен автобус??? Дай пример! Не се крий като дресиран плъх и не цвърчи истерично! Защо жертваш невинни цивилни граждани като си ербап излизай и се бий!
216
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В същото време руските въоръжени сили правят всичко възможно, за да спасят живота и да гарантират безопасността на цивилните, нанасят се точечни удари изключително по военната инфраструктура, каза Путин.По неговите думи, действията на националистическите неонацистки формирования, които продължават интензивните обстрели на Донбас, се отличават с особена жестокост и цинизъм. Радикалите използват цивилни, включително чужденци, които всъщност са взети за заложници, като "човешки щит".
215
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този вопиющ случай за пореден път доказва, че украинската армия целенасочено нарушава нормите на Женевската конвенция за защита на цивилното население по време на война.Извършените военни престъпления нямат давност, се казва в изявлението.По-рано представителят на Народната милиция на ДНР Едуард Басурин заяви, че украинската страна еотказала да гарантирарежима на тишина в Мариупол и Волноваха.От щаба на териториалната отбрана на ДНР съобщиха, че ДНР е евакуирала над 300 души от Мариупол
214
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойците от подразделение "Азов" свалиха колона от цивилни, които се опитваха да напуснат Мариупол по хуманитарния коридор на магистрала М23 в посока Новоазовск, съобщи ДНР.По предварителна информация двама цивилни са убити и четирима са ранени, съобщи Народната милиция на ДНР всвоя Telegram канал.В същото време, отбелязаха от ведомството, военнослужещите на Донецката народна република и руските въоръжени сили са осигурили безопасно излизане от града на около 150 души.Този вопиющ случай за пореден път доказва, че украинската армия целенасочено нарушава нормите на Женевската конвенция за за
213
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
УКРАИНЦИТЕ СА ЗАЛОЖНИЦИ НА ЗАПАДА,ПРИНУЖДАВАТ ГИ НАСИЛА ДА ВОЮВАТ СРЕЩУ РУСИЯ,ТЪПЧАТ ГИ С ВЕЩЕВСТВА!Зеленски наистина го тъпчат с някакви вещества, ей сега гледах в новините във фейса, изказаха се лекари,хора,които познават Зеленски, показваха и кадри от поведението му. Самите украуинци също са заложници, притиснати са от чужди сили и Англия, украинци и руснаци умират,украинците защото са притиснати и ще ги убият, ако се откажат и поискат мир, а руснаците се борят за свободата на Украйна+Русия
212
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Роко Даже и ги стрелят, хазарите
211
3
 
5
 
! Отговори
Хе хе преди 2 години
До Един от Юг Нормално ли е да си за многополовите ,за гей парадите в София и еднополовите бракове в Ивропата ? За дрогата , извратеняците с евроценностите ?
210
6
 
6
 
! Отговори
Един от Юг преди 2 години
Нормална България мрази злобното жуже!
209
3
 
5
 
! Отговори
Роко2 преди 2 години
До АнонименВ стремежа да оправдаят Сталиновската сянка на земята некои от наще предадели ръсят бисери от вида на ;"Зеленски не давал на украинците да имигрират ! " С две думи гоните хората от родината им н няма проблем -мека сила галеща-сатанисти добри.
208
6
 
6
 
! Отговори
Питанка преди 2 години
Православно ли е православни да избиват православни ?Ама то за комунистите май нема значение тях станата ги води...
207
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано Бог им прости за братоубийственната война.
206
2
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Да,тежка е обстановката в Донбас,вече 8 години.
205
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Утепаа ви русенците. Да земете да се предавате, ама един по един, и да не се предреждате.
204
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен А колко бебета убиха хазарите за 8 години ? Стотици !
203
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименВ Украйна е още по-зле, в страните на Азия и Африка , където се водиха войните, поне им разрешаваха на хората да напускат войната и стават бежанци, а Зеленски и нацистките групи са затворили в населените места населението и ги използва като жив щит, да бъдат убивани и не им разрешават да напускат, ако тръгнат към някоя граница, още от границата ги вземат и вкарват във войната. Взривили са и мостовете, за да не могат хората да напускат Украйна с колите си. Действат точно по нацистки